• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
 © Perez Reiter  2018   
info@perezreiter.com

VOROWALL

Wood,  266 x 30 x 97 cm. 2013.

Through mass and cells, this piece integrates itself to the wall that supports it. Fabricated through a layering technique, it becomes one layer more in the reading of the space it occupies. Progressive variation of cells, layers and holes provides the user with a custom-made bookshelf, where empty space is not a a left-over from the size of the books. On the contrary, it is perfectly integrated to the rhythm depicted by the piece: it has been design beforehand guided by the notion of topography. The bookshelf is made up of four groups of cells, they can be put together or work as separate pieces. When they become one piece, their joints are visible, which allows to understand the object as an assemblage. Through its formal speculation, this piece explores the limits of functionality and aesthetics, qualifying the space around it with robust intensity.